„Ako me smene, idem u opoziciju“ Kostadinu Vasiću neće biti produžen mandat na čelu Instituta za javno zdravstvo Srpske

Narodnom poslaniku Kostadinu Vasiću neće biti produžen mandat v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Preciznije, to je zahtjev Ujedinjene Srpske, u čije ime je tamo i postavljen.

Ta informacija biće uskoro zvanično objavljena, možda već nako sutrašnje sjednice Vlade RS, ali ova funkcija ostaje “vlasništvo” Ujedinjene Srpske.

Kako saznajemo, novi v.d. biće Bojan Đenić, aktuelni direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva RS.

– Stav rukovodstva US je da više niko sa pravosnažnom sudskom presudom ne može da bude direktor. To je uneseno u izmjene stranačkih akata. Vasić to nije prihvatio na najbolji način i vjerovatno će zbog toga napustiti Ujedinjenu Srpsku, ako ne dobije neku drugu poziciju. Takođe, u US su mu zamjerili što nije bio na sjednici Narodne skupštine kada se reagovalo na Kristijana Šmita, nego je otišao na odmor – kaže izvor Srpskainfo.

Vasić nam je rekao da za sada nije smijenjen, niti je kuda otišao.

– Imam pozitivan prošlogodišnji izvještaj i ovaj polugodišnji. Od kriminalne organizacije napravio sam ozbiljnu ustanovu. Ako Vlada i premijer smatraju da to nije dovoljno, neka me smijene. Moja greška je bila što sam se suprotstavio Nenadu Stevandiću koji želi da kontroliše i Institut, i Pošte, i Zavod za udžebenike. Tražio sam njegovu ostavku u partiji zbog lošeg rezultata u Banjaluci. A onda su on i ljudi oko njega krenuli na mene. Ovdje se ne cijeni moj rezultat koji sam imao na izborima – kaže Vasić za Srpskainfo.

Na pitanje da li će, ako mu ne bude produžen mandat, napustiti stranku i priključiti se DNS (kako se spekuliše), Vasić kaže: “Ako me Vlada smijeni zna se gdje ću biti. Ja sam opozicija”.

Podsjećamo, Vasić je već bio u opoziciji, u SDS.

Srpska info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *