Apel vozačima: Pojačane kontrole za vreme praznika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Šapcu, u saradnji sa Upravom saobraćajne policije, sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaja za vreme prvomajskih praznika, od 29. aprila do 2. maja.

Cilj pojačane kontrole je povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju tokom praznika, kada se na svim putnim pravcima očekuje pojačan intenzitet saobraćaja. Pojačana kontrola će biti usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog prevoženja dece u vozilima.

– Podaci pokazuju da tokom prvomajskih praznika u saobraćaju strada više ljudi nego ostalim danima, tako da apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise. Saobraćajna policija će tokom praznika angažovati svu raspoloživu opremu i uređaje u cilju zaštite svih učesnika u saobraćaju. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da praznike provedu odgovorno i  poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoj i život drugih učesnika u saobraćaju – navodi se u današnjem saopštenju PU Šabac.

Izvor: Loznickenovosti.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *