Dodik dolazi na skup SNS-a, poziva sve iz Republike Srpske u Beograd 26. maja

Na konferenciji za novinare koju je održao posle završetka sednice izvršnog komiteta SNSD, predsednik Republike Srpske je rekao da podržava miting podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je zakazan za 26. maj u Beogradu, i pozvao sve ljude koji to žele iz RS da tog dana odu u Beograd.

„Ja sam pre tri dana veoma jasno rekao da podržavam miting koji će se održati 26. i pozivam sve ljude iz Repubike Srpske koji mogu da učestvuju na mitingu da to i urade. Mi kao organizacija ćemo odlučiti kako i na koji način ima resursa da se to organizovano učini i da jednom broju ljudi koji to želi obezbedimo prevoz“, rekao je na konferenciji za novinare Dodik.

On je najavio da će i sam doći na miting SNS u Beogradu i da „stabilnost Srbije zavisi od snage njenog predsednika Aleksandra Vučića“.

Destabilizacija Republike Srbije kroz ugrožavanje pozicije predsednika Vučića je neprihvatljiva za Republiku Srpsku i takva situacija Srbiju dovodi u dodatnu destabilizaciju. Nas i dalje interesuje snažna i stabilna Srbije jer samo takva ima mogućnost da pomogne i RS. Veoma tragični, neželjeni događaju u Srbiji dodatno su destabilizovali Srbiju, a neki su pokušali to da iskoriste za političke obračune“, izjavio je Dodik.

On je rekao da Srbija posle tragičnih događaja koji su joj se desili mora da ostane jedinstvena i da će RS pružiti svaku vrstu podrške državnom rukovodstvu na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

„Oko toga nema nikakve dileme. Prekinuću svoju posetu jednoj drugoj zemlji i bići 26. maja u Beogradu“, poručio je Dodik.

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *