Kiša u Malom Zvorniku izazvala izlivanje vodotokova, oštećeni putevi (Foto)

Kiša koja danima neprekidno pada izazvala je pojavu bujica, izlivanje vodotokova i oštećenje puteva u seoskim delovima opštine Mali Zvornik.

Problema ima u skoro svim mesnim zajednicama.

Predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić, obišao je juče sa saradnicima većinu kritičnih deonica, radi sagledavanja situacije i obezbeđivanja neophodne pomoći stanovništvu.

On je naveo da je mehanizacija kojom raspolaže Štab za vanredne situacije upućena na teren, radi hitne sanacije posledica poplava i klizišta, koja su se pojavila na više lokacija, usled obilnih padavina.

Nakon intervencije, putevi su ponovo prohodni u zaseoku Tezga u Budušiću i Potokovići i Šahmanovići u Sakaru.

Radovi na sanaciji različitih oštećenja na infrastrukturi, usled pojave bijičnih voda, izvođeni su i u zaseoku Zverovići u Donjoj Trešnici, u Sakaru i u Donjoj Borini, na više lokacija.

Na više mesta izvršeno je čišćenje pregradnih brana i odvoda koji služe za prevenciju od poplava.

Jevtić je istakao da su mobilni timovi od preksinoć na terenu i neprekidno prate situaciju, te da će radovi na sanaciji posledica neveremena i prevenciji rizika od mogućih novih izlivanja bujičnih potoka i oštećenja stambenih i drugih objekata, puteva i ostale infrastrukture biti nastavljeni, prema prioritetima.

Izvor: Opština Mali Zvornik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *