Ko je imao najveći ulov na Skobaljijadi 2023. godine u Malom Zvorniku?

Prvoplasirani takmičar Skobaljijade, sa najvećim ribolovnim trofejem i ostvarenim ulovom od 13.820 grama, je Vukašin Đokić. Njegova veština i mladost sjajni su preduslovi za buduće uspehe na takmičenjima u sportskom ribolovu.

Vicešampion malozvorničke Skobaljijade 2023. godine je, našoj javnosti već poznat, Davor Janjušić iz Branjeva kod Zvornika. Ove sezone osvojio je 12.050 gram – poena, a njemu je ranije već pripalo prvo mesto u ulovu skobalja 2021. godine, ulovom od 13.895 gram-poena.

Trećeplasirani takmičar ovogodišnje Skobaljijade je Miodrag Smiljanić iz Zvornika, sa ulovom od 11.550 gram-poena.

Sudije su svojom doslednošću i preciznošću dokazale da je svaki gram u ribolovu od presudne važnosti za plasman.

Organizator se pobrinuo da, zbog neznatne razlike u težini ulova, utešna nagrada bude dodeljena i ribolovcu Nebojši Mladenoviću iz Uba. Četvrtoplasirani takmičar ostvario je ulov od 11.540 gram-poena.

Najveći ribolovni trofej, težine 13.820 grama, ove godine ostvario je Vukašin Đokić iz Ljubovije.

Najstariji takmičar, učesnik Skobaljijade, ove godine bio je Miloje Matić, 1946. godište.

Vukašin Đokić, Davor Janjušić i Miodrag Simić najbolji na takmičenju "Skobaljijada" Mali Zvornik 2023 (FOTO)
FOTO: Pobjednici

Najmlađi takmičar Skobaljijade 2023. godine je Milan Stevanović, 2012. godište.

Dodeli nagrada, pored čelnika lokalne samouprave, prisustvovao je proslavljeni golgeter Crvene Zvezde, jugoslovenski srpski fudbaler i današnji fudbalski trener Dušan Dule Savić.

Najuspešniji među takmičarima nagrađeni su kvalitetnim mašinicama i karbonskim ribolovnim štapovima za pecanje, različitih proizvođača, peharima, medaljama i diplomama.

Vukašin Đokić, Davor Janjušić i Miodrag Simić najbolji na takmičenju "Skobaljijada" Mali Zvornik 2023 (FOTO)

„Skobaljijada i gurmanijada” je manifestacija čiji pokrovitelj je opština Mali Zvornik, a sa novim izazovom u promociji i organizaciji takmičenja, uz inovacije u ponudi i sadržajima, suočila se i Turistička organizacija opštine Mali Zvornik, osnovana 21. septembra 2020. godine. Važan deo poslova organizacije i nadzora regularnosti nadmetanja sportskih ribolovaca na reci Drini, u izlovu skobalja na plovak, sprovodi Klub sportskih ribolovaca „Drinsko jezero”.

Glavni sudija XIII skobaljijade u Malom Zvorniku bio je savezni sudija Branko Peša. Sektorske sudije su: Slavka Ilić, Branko Bošković, Željko Vasić, Jugoslav Perić, Ermin Medić, Đorđe Jovanović i Slaviša Pavlović.

Gram-poeni se dodeljuju prema zbiru težine ulova i vrsti ulova, što je praksa od 2014. godine.

Ove godine, 86 učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Mađarske bilo je prijavljeno za takmičenje u ribolovu udicom na plovak.

Vukašin Đokić, Davor Janjušić i Miodrag Simić najbolji na takmičenju "Skobaljijada" Mali Zvornik 2023 (FOTO)

Foto: Mali Zvornik info / Turistička organizacija opštine Mali Zvornik

(malizvornik.info)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *