Kupači na Drini spasili jednog migranta: Drugi nestao

Migranta, koji je ove nedjelje pokušao da pređe reku uzvodno od mosta na Šepku, iz talasa ćudljive Drine spasila je grupa kupača koji su se u tom momentu zadesili na plaži. Sve se odigralo oko četiri sata posle podne, a šta se zbilo ispričao je za portal LN jedan od kupača koji nije želeo da mu se pominje ime.

Prema njegovim rečima, grupa od sedam migranata prelazila je reku do ‘’majmunskog ostrva’’, držali su se za ruke kada je voda povukla dvojicu.

– Bili smo na plaži, nekih 200 metara uzvodno od mosta, kada su kupači počeli da viču da se dva čoveka dave. Voda je nosila dve osobe, a nas četiri, pet kupača odmah je skočilo i vodu i zalivalo ka njima. Oni su bili bliže bosanskoj strani, do jednog smo uspeli da dođemo, a drugi je na deset metara od nas samo potonuo, nestao u vodi i više ga nismo videli. Spasenog čoveka smo doveli do mesta gde može da dohvati dno, a onda je došao neki čovek sa čamcem pa smo ga ubacili u njega i doveli do obale. Zvali smo policiju koja je došla i odvela ga do Službe hitne pomoći, koliko sam obavešten – priča učesnik spasavanja.

Dvojica migranata su, kaže naš sagovornik, sa ostrva uspela da pređu na levu obalu, a trojica su neko vreme oklevala da bi se najzad otisnuli i uspeli da se dokopaju BiH. Tu im je Drina bila do pojasa, a oni je, inače, prelaze u odelu i obući. Ovih dana ponovo je primetan veći broj migranata u lozničkom kraju koji nastoje da se preko Drine dokopaju BiH i odu dalje ka zemljama zapadne Evrope. U tim pokušajima nije retkost da završe u talasima reke.

Podsetimo, telo mrtvog muškarca nađeno je juče na obali Drine kod Branjeva. Reč je o migrantu, saznaje portal LN. Prema nezvaničnim informacijama, obavljena je obdukcija, na telu su nastupile truležne promene i nema tragova nasilne smrti.

(T.M.S za Loznicke Novosti)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *