Mali Zvornik doneo hitne mere za bezbednost dece u školama

Lokalna samouprava u Malom Zvorniku je donela set mera koje za cilj imaju vraćanje osećaja bezbednosti u školama i prevenciju rizika od tragičnih dešavanja.

Na sastanku sa direktorima škola, predstavnicima policijske stanice i prosvetne inspekcije detaljno su analizirani bezbednosti rizici, a jedna od odluka je da se u školama što pre održe roditeljski sastanci na kojima treba da prisustvuju deca, roditelji, psiholog, prosvetni inspektor i predstavnici MUP-a .

 Većina škola poseduje video nadzor, ali će škole utvrditi da li neophodno postavljanje dodatnih kamera. Obezbedićemo instaliranje video nadzora u školama u kojima ne postoji. Direktori škola su zaduženi da obezbede svakodnevni snimaka u toku nastave, na odmoru i vannastavnom vremenu – rekao je Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik.

Pripadnici policijske stanice će pojačati obilazak škola i školskih dvorišta, a načelnik i komandir policijske stanice u Malom Zvorniku su istakli da će, osim preko poznatih brojeva policijske stanice oni preko svojih privatnih brojeva mobilnih telefona u svako doba dana i noći biti dostupni direktorima škola koji su odgovorni da prijave svaku sumnjivu aktivnost koja može da ugrozi bezbednost učenika i zaposlenih u obrazovnim ustanovama.

Izvor: Telegraf.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *