Malozvornička Skobaljijada i gurmanijada ove godine nadmašila sve rekorde: Pogledajte kako je protekla manifestacija i koje novine su uvedene ove godine (FOTO)

U Malom Zvorniku danas je završena 13. tradicionalna Skobaljijada i gurmanijada koju organizuju Opština Mali Zvornik, Turistička organizacija i Biblioteka.

Skupili su se ljubitelji ribolova i dobrog zalogaja iz svih krajeva Srbije, Republike Srpske i rasejanja. Organizovan je i bogat kulturno umetnički program.

Ove godine manifestacija je bila posebno interesantna i propraćena, u nastavku vam hronološki prikazujemo dešavanja:

Svečano otvaranje Gurmanijade i skobaljijade:

Miša Ćirić koji je u dijaspori danas jedan od omiljenih promotera Srbije voditelj je današnje XIII Skobaljijade i gurmanijade. Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić, direktorica Turističke organizacije opštine Mali Zvornik Marica Lukić i direktorica Biblioteka „17. septembar” Mali Zvornik Slavojka Spasenović. Prijavljeno je 86 takmičara ribolovaca i 30 kotlića, a prateći sadržaji su nadmašili očekivanja posetilaca.

Kulturno umetnički program

Folklorna sekcija Biblioteka „17. septembar” Mali Zvornik i predškolci PU Crvenkapa su današnji dan ulepšali svojim nastupom

Takmičenje u ribolovu udicom na plovak

U toku su takmičenje u ribolovu udicom na plovak, kao i kulinarsko takmičenje u tri kategorije: kuvanje riblje čorbe, kuvanje čorbastog pasulja i kuvanje gulaša na lovački način:

Kulinarsko takmičenje

Za kulinarsko takmičenje prijavljeno je 30 ekipa, u tri kategorije: kuvanje riblje čorbe, kuvanje čorbastog pasulja i kuvanje gulaša na lovački način:

Defile bajkera

🏍 Po prvi put ove godine na Skobaljijadi i Gurmanijadi učestvuju bajkeri, koji su upriličili izložbu motora za sve posetioce, kao i defile kroz grad.

Nastup benda 4’o clock

Svi gosti manifestacije imaju priliku da uživaju u nesvakidašnjem nastupu VIS „4 o’clock acoustic band”. Akustični Vokalno instrumentalni sastav 4 o’clock iz Malog Zvornika čine: Marko Perić Exer – vokal, gitara, Bojan Erić – bubanj, vokal i Zoran Lozanović bass. VIS 4 o’clock osnovan je 2017. godine.

Novi sadržaji

Manifestaciju Skobaljijada i gurmanijada su ove godine obogatili mnogobrojni dodatni sadržaji: ekipno takmičenje u sportskim disciplinama:

• Nošenje jajeta u kašici

• Skakanje u džaku

• Nadvlačenje konopca

Dodela plaketa i zahvalnica

Plakete i zahvalnice Turisticka organizacija Mali Zvornik dodelila je opštini Mali Zvornik – pokrovitelju, KSR Drinsko jezero, suorganizatoru ribolovnog dela manifestacije, JKP Drina, Hidroelektrani Zvornik i članovima sudijskog žirija Gurmanijade, Bošku Zdjelareviću – članu Asocijacije amaterskih kraljevskih kuvara Srbije Milomiru Simiću – profesoru kuvarstva iz Valjeva u penziji i Milošu Čoliću – specijalisti gastronomije, profesoru kuvarstva u Ekonomskoj školi u Valjevu.

Uručena je i posebna nagrada za najlepši osmeh manifestacije

Bonus sadržaj

Tekst: Podrinje u fokusu

Foto: Mali Zvornik Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *