MUP: Pokrenute mere povodom snimaka nasilja nad migrantima u Malom Zvorniku i Somboru

MUP Srbije pokrenuo je mere i radnje povodom video snimaka nasilja nad migrantima iz Malog Zvornika i Sombora koji su se pojavili na društvenim mrežama. Nakon sprovedene istrage, Sektor unutrašnje kontrole će, u skladu sa svojim ovlašćenjima prema odgovornim policijskim službenicima preduzeti sve zakonom propisane mere.

Kako su ranije preneli pojedini mediji, dva snimka koja su se proširila društvenim mrežama prikazuju navodno nasilje policije u Srbiji nad izbeglicama i migrantima u dva grada na severu i zapadu zemlje.

Prvi snimak iz Malog Zvornika na granici Srbije i Bosne i Hercegovine prikazuje dve osobe koje kleče pored kamiona, a koje udara jedan od dvojice uniformisanih ljudi.

Uz ovaj, na društvenim mrežama pojavio se i snimak za koji se navodi da je nastao u izbegličkom kampu u Somboru na severu Srbije.

Na tom snimku, koji je na Instagram stranici objavilo udruženje MVI (Medical Volonteers International Serbia) vidi se kako uniformisani policajci prebijaju dvojicu izbeglica, dok veća grupa njih beži.

Izvor: B92.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *