Osnovano ekološko udruženje ,,Naša Drina“

Zvorniku je sinoć održana Osnivačka skupština ekološko patriotskog udruženja ljubitelja prirode „Naša Drina“, a za predsjednika ovog udruženja izabran je Alksandar Despotović Crnogorac, dok je za zamjenika predsjednika izabran iguman manastrira Karno otac Luka.

Jedan od inicijatora osnivanja ovog udruženja Vinko Pandurević rekao je da je „Naša Drina“ nevladino i neprofitno udruženje građana ekološkog karaktera koje treba da se bavi osnovnim pitanjima održivog razvoja očuvanja životne sredine rijeke Drine, Zvorničkog jezera i cijelog sliva Drine.

Pandurević je naglasio da na neki način treba da shvatimo da je okolina i uslovi u kojima živimo naša slika i oličenje našeg ponašanja, našeg rada i življenja.

– Želimo da unaprijedimo ukupan turistički potencijal Republike Srpske, kanjon Drine od Gornjeg, Srednjeg i Donjeg Podrinja, te više upoznamo surove kanjone, blage i župne dijelove drinjskog korita, kakvi su i narodi koji žive na tom području – rekao je Pandurević.

On je dodao da će Udruženje u svom radu nastojati da ostvari prekograničnu saradnju sa sličnim i srodnim udruženjima u Srbiji, kao i u svim drugim krajevima koje povezuje i spaja Drina.

Ističući da su na Osnivačkoj skupšinu utvrđeni osnovni zadaci djelovanja udruženja, Pandurević je rekao da će Udruženje nastojati da se uključi u neke evropske fondove prekogranične sarade i fonodve zašite životne sredine.

On je izrazio nadu da će Udruženje biti uspješno u radu, kao i prijemu većeg broja mladih ljudi.

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su, između ostalih, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zoran Stevanović i Dragomir Vasić, direktor preduzeća „Srbijašume“ i predsjednika Udruženja „Naša Drina“ iz Malog Zvornika Igor Braunović i njegov saradnik Slaviša Nestorović, te zvornički privrednici Miladin Mijatović, Milan Stanojević, Savo Erić, Vlado Mijatović i Velizar Aćimović, kao i veliki broj poklonika prirode i zdravog načina života.


InfoBirač

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *