Otvorena Kancelarija načelnika okruga u Loznici

Lozničani, ali i žitelji susednih opština Mali Zvornik, Krupanj i Ljubovija od sada će lakše moći da dođu do načelnika Mačvanskog upravnog okruga pošto je njegova kancelarija otvorena u Loznici. Gradonačelnik Vidoje Petrović i narodna poslanica Dragana Lukić danas su posetili novootvorene prostorije na šetalištu, na spratu zgrade u kojoj se nalazi i JP ‘’Parking servis’’, i poželeli načelniku okruga Željku Marjanoviću uspešan rad.

– Mačvanski upravni okrug jedan je od većih u Srbiji, u njegovom sastavu su šest opština i dva grada. pa smo došli na ideju da, pošto se Loznica sa okolnim opštinama intezivno razvija i zbog veličine kruga, otvorimo ovde ovakvu kancelariju. Sedište okruga je u Šapcu, gde mi je i radno mesto, ali ću deo vremena tokom sedmice provoditi ovde kako bih bio na usluzi građanima i predsednicima susednih opština. Kancelarija će raditi svaki dan od 7 do 15 časova, ovde će biti osoba koja će primati stranke, a bar dva dana sedmično biću ovde i građani će biti blagovremeno o svemu obavešteni – kazao je Marjanović i zahvalio se gradskoj upravi koja je podržala ovu ideju, pomogla tehničko opremanje i dala prostorije na korišćenje Mačvanskom upravnom okrugu.

Prema rečima gradonačelnika, ovo je prvi put da, što se tiče Mačvanskog upravnog okruga ima kancelariju i u Loznici.

– To je zajednička ideja svih nas da srednji nivo vlasti približimo građanima imajući u vidu da je ovaj okrug izuzetno razuđen, da ima respektabilan broj stanovnika i jedno od rešenja približavanja građanima je i da se u Loznici nalaze prostorije Mačvanskog upravnog okruga. Mislim da je ovo lepa stvar za Loznicu, ali i za Mali Zvornik, Ljuboviju i Krupanj jer je njihovim stanovnicima mnogo bliže i lakše doći do Loznice nego do znatno udaljenijeg Šapca. Ovo je pre svega za dobrobit i korist građana i tom idejom smo i bili vođeni kada smo odlučili da uradimo ovo – kazao je Petrović i načelniku, koji je i koordinator republičkim inspekcijama, poželo uspešan rad.

On je najavio da će do kraja naredne sedmice pored ove načelnika okruga biti uređena i kancelarija narodne poslanice, sve u cilju što bolje komunikacije sa građanima.

Izvor: Loznickenovosti.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *