Otvorene Radničke sportske igre u Zvorniku

Intoniranjem himne Republike Srpske i postrojavanjem ekipa učesnika, u Zvorniku su večeras svečano otovrene „Radničke sportske igre“.

Govoreći na otvaranju, gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović je pozdravio sve učesnike i zahvalio im se na učešću.

– Po drugi put se održavaju ove igre te se nadam da će postati tradicija u našem gradu. Mi smo podržali ove igre i podržavaćemo uvijek ovakve aktivnosti. To je lijepa manifestacija u kojoj se radnici, kolege, druže, nadmeću u različitim sportovima, a u stvari su svi pobjednici – rekao je Ivanović.

Zoran Milutinović, predsjednik Regionalnog sindikalnog centra u Zvorniku istakao je da se „Radničke sportske igre“ održavaju drug put zaredom nakon 13 godina pauze.

– Savez sindikata Republike Srpske i Regionalni sindikalni centar nastavljaju tradiciju i ove godine ponovo organizuju ove igre. Imamo 17 prijavljenih ekipa, a takmičenje se održava u nekoliko sportova, odnosno u malom fudbalu, šahu, nadvlačenju konopca, u mušškoj konkurenciji, te u odbojci na pijesku, pikadu, stonom tenisu, u obje konkurencije – rekao je Milutinović i dodao da su igre prošle godine bile pozitivno ocijenjene od strane građana i učesnika.

– Zadovoljni smo brojem učesnika, odnosno imamo veliki broj ekipa, a takmičanje će trajati deset dana – naveo je Milutinović i dodao da će se fudbal igrati na terenu kod Sokolskog doma, basket kod Osnovne škole „Sveti Sava“, odbojka na pijesku na gradskoj plaži, pikado u „Play Room“ igraonici, stoni tenis u Rekreativno sportskom centru, a šah u šah klubu.

Na igrama učestvuje 17 ekipa, a jedna od njih je i PU Zvornik.

– Drugu godinu zaredom učestvujemo na ovim igrama, nastupićemo u više disciplina. Redovno se odazivamo na ovakva takmičenja te smo prije desetak dana nastupili na „Policijadi“ i zauzeli treće mjesto – rekao je Dragan Šakotić, predsjednik Regionalnog sindikata radnika unutrašnjih poslova PU Zvornik.

Na novoj podlozi košarkaškog terena kod osnovne škole večeras su odigrani i prvi mečevi u basketu.

Izvor: InfoBirac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *