Pogledajte kako teče završna faza novog Lagatora

LOZNICA – Fudbalski stadion na Lagatoru dočekao je i postavljanje ‘‘zelenog tepiha’‘, najvećeg preostalog posla koji treba završiti na jednom od najmodernijih sportskih objekata u Srbiji, čija gradnja je ušla u samu završnicu. Prema rečima nadležnih od juče je počelo postavljanje veštačke trave koje treba da bude završeno do prvog maja, a onda sledi i sejanje prirodne trave na terenu koji ima grejanje.

Stadion na lozničkom Lagatoru imaće hibridnu travu, kombinovanu pravu i veštačku, a takvu trenutno jedino ima na svom terenu superligaš TSC. Osim postavljanja trave na centralnom terenu u toku su i ostali završni radovi, dovršava se uređenje prilaza stadionu, asfaltiranja, hidroizolacija na koti nula, od prvog maja počeće postavljanje ograde sa kapijama, dovršavaju se preostali zanatski radovi i uglavnom je preostalo konačno doterivanje najvećeg lozničkog sportskog objekta.

Plan je da do 25. maja sve bude završeno. Prethodno su na stadionu, rađenom po UEFA 4 standardima, jedino loznički ima tribine u dva nivoa od onih koji se grade kod nas, (u Zaječaru i Leskovcu), čiji je kapacitet 8.067 mesta, postavljene stolice, semafori su montirani iznad istočne i južne tribine, duž kompletnog krova namešteni najsavremeniji reflektori, na zapadnoj strani stadiona su uređeni glavni sadržaji, pored ostalih, prostorije sa konferencijskim i medijskim salama i televizijski studio, a sa sve četiri strane postvaljeni su brisoleji (spoljašnja zaštita) pa se loznički stadion beli kao ogromna školjka.

Loznica, stadion u Loznici, Lagator
FOTO: T. ILIĆ

Ukupna bruto izgrađena površina ovog objekta, započetog pre nešto više od godinu i po dana i trenutno najvećeg gradilišta u Loznici, biće oko 27.000 metara kvadratnih.

Loznica, stadion u Loznici, Lagator
FOTO: T. ILIĆ

Ljubitelji fudbala jedva čekaju dan kada će biti otvorene kapije novog stadiona i nagađaju ko će prvi zaigrati na njemu. Posle informacije da bi na Lagatoru možda moglo biti odigrano finale Kupa Srbije 25. maja, ovih dana se pojavila informacija da bi svoje eventualne utakmice na evropskoj sceni Čukarički mogao da igra baš u Loznici, čiji stadion ispunjava sve kriterijume za takvu vrstu događaja.

Loznica, stadion u Loznici, Lagator
FOTO: T. ILIĆ

Ono što nije neizvesno je da će vrlo brzo loznički hram fudbala biti završen i da je potpuno promenio izgled tog dela grada u kome se nalaze i sportska hala ‘‘Lagator’‘, otvoreno kupalište, a niče i novi atletski stadion.

(T.Ilić/Kurir.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *