Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju na alkohol i droge naredne dve noći

U cilju smanjenja broja stradalih lica u saobraćajnim nezgodama i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti saobraćaja, Policijska uprava Zvornik 09. i 10.06.2023. godine, organizuje regionalnu akciju „Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje“.

Samo u mjesecu aprilu ove godine, na području PU Zvornik je evidentirano 40 saobraćajnih nezgoda. Od navedenog broja saobraćajnih nezgoda, evidentirano je 10 sa povrijeđenim licima, od čega je jedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim, tri nezgode sa teško povrijeđenim i šest nezgoda sa lakše povrijeđenim licima. U navedenom mjesecu su policijski službenici od 85 vozača isključenih iz saobraćaja, njih čak 70 isključili zbog vožnje pod uticajem alkohola i devet zbog odbijanja testiranja na prisustvo narkotičkih sredstava.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Preuzeto: Zvornicki

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *