SIPA PRETRESA NA 15 LOKACIJA, NA LISTI JE I ZVORNIK! Osumnjičeni za davanje mita, zloupotrebu službenog položaja i trgovinu uticajem

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) obavljaju pretrese na 15 lokacija na području Tuzle, Kalesije, Zvornika, Srebrenice i Bratunca zbog sumnje da je počinjeno više krivičnih djela, među kojima davanje i primanje mita, zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem.

Pretresi se obavljaju u okviru akcija “Alter ego jedan” i “Alter ego dva”, saopšteno je iz SIPE.

Ove aktivnosti sprovode se zbog postojanja osnovane sumnje da su počinjena krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnog djela, falsifikovanje isprave, izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog djela, davanje i primanje mita, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i trgovina uticajem propisana Krivičnim zakonom Republike Srpske.

Pretresi se vrše i zbog sumnje da da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, falsifikovanje isprava, ovjeravanje neistinitog sadržaja, nedopušteno skladištenje robe i krijumčarenje propisana Krivičnim zakonom Federacije BiH.

SIPA obavlja pretese po nalozima Okružnog suda u Banjaluci i Kantonalnog suda u Tuzli, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva i Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova Srpske i Tuzlanskog kantona.

U saopštenju se dodaje da će o konačnom ishodu akcija javnost biti informisana naknadno, obzirom da su one i dalje u toku.

Srpska info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *