SLIKA DANA: Na Mostu kralja Aleksandra obeležen 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Susretom mladih iz Zvornika i Malog Zvornika sa zastavama Republike Srpske i Srbije na mostu Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića koji povezuje ove dvije lokalne zajednice, danas je obilježen su 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Savjetnik gradonačelnika Zvornika za mlade Veljo Tijanić rekao je novinarima da su mladi i svi građani Zvornika zadovoljni što se i ove, kao i prethodniih godina oblježava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave upravo na mostu Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića koji spaja jedan narod iz dvije države.

– Na ovom mostu, zajedno sa mladima i građanima Malog Zvornika, sjećamo se svih onih koji su ugradili svoje živote u temelje srpske istorije – rekao je Tijanić i naglasio da ovakav način obilježavanja Dana jedinstva, slobode i nacionalne zastave prerasta u tradiciju.

Predstavnik mladih Malog Zvornika i odbornik u Skupštini ove lokalne zajednice Alaksandar Andrić rekao je da Drina nije granica i da je ona samo u nekom političko-pravnom smislu, papiru i u geografskim kartama linija, a u praksi ovdje vidimo samo prelijepu rijeku bez ikakvih linija.

U okviru obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave mladi su posjetili podzemni grad Karađorđevića u Malom Zvorniku, gdje je održan čas istorije o stalnoj borbi srpakog naroda za slobodu.

Ujedno, u čitaonici Narodne biblioteke u Zvorniku danas je organizovano čitanje pisama srpskih boraca iz Prvog svjetskog rata, a potom i predavanje na temu „Srpski pisci u Prvom svjetskom ratu“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *