Tužilaštvo traži pritvor za sedam uhapšenih Zvorničana! “Radili su kao organizovana kriminalna grupa”

Republičko javno tužilaštvo zatražilo je pritvor za sedmoro osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja, trgovinu uticajem, falsifikovanje isprava, izdavanje lažnih ljekarskih uvjerenja, davanja i primanje mita.

Pritvor je predložen protiv D. K., M. P., D. S., B. P., I. L., M. G. i M. S.

Osumnjičene osobe se sumnjiče da su u periodu od novembra 2021. godine do juna 2023. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa na području Zvornika, Osmaka, Bratunca, Vlasenice kao i susjednih mjesta na teritoriji Tuzlanskog kantona učestvovali u izvršenju više krivičnih djela tako što su sačinjavali lažne javne dokumente potrebne za sticanje prava na polaganje vozačkog ispita i izdavanje vozačke dozvole i kao takve stavljali u opticaj i zato primali novac od kandidata koji su polagali vozački ispit – saopšteno je iz RJT.

Republički javni tužilac mjeru pritvora protiv osumnjičenih zatražio je zbog osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Preuzeto: srpskainfo.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *