U gradskoj upravi u Zvorniku – 300 radnika !?

Zgrada gradske uprave Zvornik odavno je postala tijesna za sve veći broj zaposlenih u njoj.

Nije ni čudo jer prema   podacima koje smo dobili u službi za zajedničke poslove i upravljanje ljudskim resursima   ima ih skoro 300.Od toga njih 208 su stalno zaposleni,a ostali su pod ugovorom na određeno vrijeme ili se “vode” na neki drugi način.

Trenutno u gradskoj upravi ima čak 40 pripravnika, tako da su kancelarije prepune, a stolica  vazda fali.

Zanimljivo je da je čak 174 zaposlenih sa visokom stručnom spremom. Ali nema podataka koliko je sa državnim fakultetom, a koliko ih ja završilo privatni, mada je poslednjih godina primjetan trend da oni primljeni   sa srednjom školom postaju akademski građani i nakon nekog vremena dobijaju drugo, bolje plaćeno mjesto, u rangu nove diplome. Naravno s tim u skladu moraju proći pripravnički staž, neki čak i u pedesetim godinama  života, ali  isplati se pa se tako dešava da portir posle diplomiranja na privatnom fakultetu postane direktor jedne javne ustanove, ili  dobiju druga rukovodeća i odgovorna mjesta.

Predhodni gradonačelnik je jedno vrijeme tvrdio da ima razlike između “pravog”, državnog fakulteta i privatnog, te da prilikom zapošljavanja ovi prvi imaju prednost, ali je to ubrzo postalo da se poštuje. Sada su, bar u gradskoj upravi izjednačeni, možda čak sada ovi drugi dominiraju.

Javna je tajna da je najveći broj zapošljavanja stranačko, a da broj zaposlenih u službi civilne zaštite, vatrogascima, vrtićima rapidno raste iz godine u godinu, naročito pred izbore. Stoga je neophodna nova zgrada gradske uprave, čija izgradnja se godinama najavljuje, mada je bilo priče da će u novu zgradu, preko puta Kasine, biti izmještene neke službe GU. 

Izvor: Zvono.media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *