U Malom Zvorniku je trebalo 50 dana da se otkloni kvar na vodovodu

Na deonici vodovoda u Prvomajskoj ulici u Malom Zvorniku, gde je više od 50 dana nekontrolisano isticala voda iz sistema, zbog čega je dolazilo do nestašice vode na izvorištu „Šipad“, problem je konačno rešen i kvar otklonjen. U ovo se uverio i predsednik opštine Zoran Jevtić, koji je sa saradnicima bio na terenu i obišao radnike JKP „Drina“, koji su sanirali oštećenje.

– Uspostavljeno je uredno vodosnabdevanje u ovom delu opštine, a od Dragana Krstića, direktora JKP „Drina“, zatražio sam da utvrdi ko je odgovoran za štetu koja je nastala u ovoj situaciji i protiv odgovornih preduzme odgovarajuće zakonom propisane mere. Neki od rukovodilaca u tom preduzeću su znali za ovaj problem, ali nisu ništa preduzeli kako bi kvar bio blagovremeno otklonjen, a gubitak vode u Prvomajskoj ulici delimično je uzrokovao nedostatak vode i potrebu za uvođenjem restrikcija tokom noći – rekao je za LN Jevtić.

On je potvrdio da će u cilju obezbeđivanja dovoljnih količina vode i urednog vodosnabdevanja u svim delovima opštine biti izvršeno povezivanje vodovoda od stambene zgrade V8 u Ulici kralja Petra Prvog u Malom Zvorniku prema Donjem naselju, radi smanjenja deficita vode na izvorištu „Šipad“ i da će to biti „dvosmerna“ veza. Jevtić apeluje na građane da iskoriste prednosti koje pružaju savremene tehnologije i preko aplikacije elektronske uprave opštinskoj upravi ili JKP „Drina“ u najkraćem roku prijave kvar na mreži čim se dogodi ili kada ga uoče, kako bi nadležne službe reagovale u najkraćem roku.

(S. P. za Loznicke Novosti)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *