Ukrao TUĐI IDENTITET? U Zvorniku pao begunac iz Srbije za kojim se tragalo 13 godina!

Policija u Zvorniku uhapsila je osobu za koju se sumnja da je 13 godina živio pod lažnim identitetom izbjegavajući potjernicu iz Srbije koja je za njim raspisana zbog organizovanog kriminala i trgovine drogom.

Upolicijskom saopštenju se navodi da je postupak utvrđivanja stvarnog identiteta u toku, ali da se operativnim mjerama došlo do saznanja kako se radi o kriminogenom licu.

Slučaj je otkriven nakon što je osumnjičeni pokušao po hitnom postupku doći do novog pasoša.

– Naime, lice se sumnjiči da je izvršilo krađu identiteta na način da je pribavilo lična dokumenta na ime drugog lica.  Preduzimanjem operativnih mjera i radnji policijskih službenika, došlo se do saznanja da se radi se o kriminogenom licu, državljaninu Republike Srbije za kojim je 2010. godine raspisana međunarodna potjernica zbog izvršenih krivičnih djela organizovanog kriminaliteta u vezi sa zloupotrebom opojnih droga. Postupak utvrđivanja stvarnog identiteta je u toku- saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik piše portal Srpska info.

Dodaju kako je nakon kriminalističke obrade, lice koje se predstavlja kao S.K. iz Republike Srbije, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i falsifikovanje isprave, predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Postupajući tužilac zatražio je određivanje jednomjesečnog pritvora koji je osumnjičenom određen rješenjem Osnovnog suda u Zvorniku 16. novembra ove godine.

Izvor: Srpska info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *