Vređao sugrađanina na nacionalnoj osnovi: Spriječen obračun u Zvorniku

Policija je spriječila obračuna između dvojica Zvorničana kojem je prethodilo vrijeđanje na nacionalnoj osnovi treće osobe. Najdeblji kraj izvukao je D.K. koji je osim prekršajne prijave, zaradio i krivično zbog javnog izazivanja i podsticanja nasilja i mržnje.

– Policijski službenici su 23. septembra oko 22.05 tokom vršenja redovnih poslova i zadataka pravovremeno reagovali i spriječili fizički sukob između dva lica koja su se međusobno vrijeđala u ugostiteljskom objektu na području grada Zvornika. Policijski službenici su utvrdili da se radi o licima V.Š. i D.K, oba iz Zvornika, te da je uzrok verbalnog napada između istih, uznemiravanje lica H.M. iz Zvornika na nacionalnoj osnovi, od strane lica D.K- saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji se izjasnio da se V.Š. i D.K. prekršajno sankcionišu, te da se protiv D.K. nadležnom Tužilaštvu dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje.

Srpska info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *