Vučić najavio povlačenje sa čela SNS-a 27. maja

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je večeras da se na Skupštini te partije 27. maja povlači sa čelne funkcije i istakao da ne zna ko će biti njegov naslednik, jer figuriraju tri-četiri imena.

Verujem da ćemo 27. maja izabrati novo rukovodstvo SNS. Trebalo bi da od tada ne budem predsednik, rekao je Vučić u intervjuu televiziji Prva i dodao da formiranje novog narodnog pokreta planira za Vidovdan, 28. juna.

„Formiram Narodni pokret za Srbiju oko Vidovdana, ali ostajem član SNS-a, mada se nadam da ćemo izabrati novo rukovodstvo. Taj pokret biće širi od SNS-a i voleo bih da ubacim i one ljude koji nisu u SNS-u. Još ne znam ko će me zameniti na čelu stranke, ali znam da će pojedini koji su izgubili funkcije napustiti SNS“, rekao je Vučić u emisiji na Prvoj televiziji.

Na pitanje kako će odgovoriti pripadnicima opozicije koji su osporili njegov legitimitet, predsednik je rekao da će im predložiti pokretanje ustavne procedure.

„Potrebno im je dve trećine poslanika, nek se sakupe svih 85, a ja ću im dodati koliko treba iz SNS-a. Kada izglasaju da je sporan moj legitimitet, idemo na referendum da vidimo želi li narod smenu predsednika. Biću predsednik dok me narod hoće, a kad narod bude mislio da sam izdajnik, lopov i da se ne borim za njihove interese, onda će prestati da budem predsednik“, rekao je Vučić.

On je ocenio da čak i oni koji ga mrze ga poštuju i da, imajući to u vidu, on već zna kakvi će rezultati biti ako dođe do referenduma.

Vučić je najavio da će, u međuvremenu, nekoliko ljudi iz SNS, koji su ostali bez državnih funkcija, bombastično saopštiti da napuštaju stranku.

Kako je objasnio, radi se o osobama koje pripadaju „establišmentu upravljanja“ i kad nisu na funkciji ljuti su na ceo svet.

Izvor: Danas.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *