Žena ubila muža, pa sjekirom presudila i majci: Vrhovni sud Srpske povećao kaznu u slučaju stravičnog zločina kod Zvornika

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Ramzu Karajčić (65) iz Kozluka kod Zvornika na 14 godina robije zbog stravičnog ubistva majke Namke Kočić (83) koje se dogodilo u porodičnoj kući žrtve.

Jelena Despotović, portparol Vrhovnog suda RS, izjavila je za Srpskainfo da je kazna Karajčićevoj nakon sjednice vijeća, preinačena.

Naime, Karajčićeva je prvostepenom presudom Okružnog suda u Bijeljini bila osuđena na 12 godina robije, pa joj je vrhovni sud povećao kaznu za još dvije godine.

FOTO: V. LALIĆ / RINGIER
FOTO: V. LALIĆ / RINGIER

Žena ubica je 25. avgusta oko 18 časova u stanju smanjene uračunljivosti, oborila majku na pod u hodniku kuće, a zatim sjekirom koju je držala u sobi, dužine 46 centimetara, zadala majci pet udaraca u predjelu čela i očiju.Nesrećna žena zadobila je prelome čeone kosti, nosnih kostiju, te nagnječenje mozga.

– Povrede su prouzrokovale veliku fizičku bol i patnju oštećene, a usljed kojih je oštećena preminula na licu mjesta i to usljed oštećenja za život bitnih moždanih centara – navodilo se u optužnici.FOTO:  OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA

FOTO: OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA

Nakon krvavog ubistva, Ramza Karajčić je sjekiru ostavila u svojoj sobi i uputila se u Policijsku stanicu Kozluk gdje je prijavila zločin.– Obdukcijom tijela preminule Namke Kokić je utvrđeno da je njena smrt nasilna, nastupila neposredno usljed oštećenja za život bitnih moždanih centara, dok su nađene povrede na tijelu preminule nastale djelovanjem oštrice čvrstih mehaničkih predmeta, u konkretnom slučaju višestrukim (pet puta) djelovanjem snažno zamahnute sjekire od strane druge osobe – zaključeno je u optužnici.

Optuženoj Ramzi Karajčić ovo nije bilo prvo ubistvo.

Naime, Ramza je 30. juna 2009. godine u kući svoga brata u Kozluku kod Zvornika, budakom do smrti izudarala supruga Ramadana Kočića sa kojim je imala troje djece.

Ramadan je podlegao, a obdukcija je utvrdila da je čak 41 put bio udaren budakom po glavi i tijelu.

Motiv ubistva bila je bolesna ljubomora.

Srpska info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *