DA OBRAZOVANJE BUDE PRISTUPAČNIJE SVIMA: Bijeljina poklanja polovne udžbenike, danas planirano dostavljanje u zvorničke škole

Đaci iz Semberije počeli su juče sa poklanjanjem polovnih udžbenika po Republici Srpskoj.

Danas je drugi dan podele polovnih udžbenika koju je Grad Bijeljina organizovao i sprovodi u saradnji sa drugim jedinicama lokalne samouprave.

– Knjige su juče otpremljene ka centralnoj i područnim školama opštine Lopare, a danas je planirano dostavljanje knjiga u zvorničke škole, dok će narednih dana knjige biti transportovane put Sarajevsko-romanijske regije i Hercegovine. Lokalne zajednice koje će dobiti knjige od naših đaka su Grad Zvornik, te opštine Lopare, Bratunac, Šekovići, Milići, Vlasenica, Sokolac, Berkovići i Oštra Luka, a mi ćemo već danas sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva potpisati ugovor, kako bi i deca iz grada Bijeljina dobila udžbenike za narednu školsku godinu. Praksu podele udžbenika naših školaraca deci drugih gradova i opština nastavićemo i sledeće godine, a sve s ciljem da obrazovanje učinimo pristupačnijim i finansijski rasteretimo kućni budžet roditelja – najavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Ljubiša Stanišić iz gradskog Odeljenja za društvene delatnosti pozvao je roditelje, direktore osnovnih škola i predstavnike lokalnih zajednica koji to do danas nisu učinili, a imaju potrebu za udžbenicima, da se obrate ovom Odjljenju na broj telefona 055/233-154 ili elektronskom poštom na adresu drustvene@gradbijeljina.org, kako bi dobili korišćene udžbenike za svoje dete, svoju školu ili lokalnu zajednicu od bijeljinskih školaraca koji su svoje knjige dobro čuvali.

Ovo je jedna u nizu akcija i mera koje grad preduzima za unapređenje obrazovanja, pored stipendija za učenike i studente, nabavke školskog pribora, udžbenika i didatičkog materijala koji se nalazi u školama – rekao je Stanišić. – Sve to jeste nadležnost Ministarstva prosvete i kulture, ali je grad uveo ovu novu praksu uviđajući značaj obrazovanja i vaspitanja dece za budućnost društva u celini, za razliku od prakse iz nekog ranijeg perioda.

Novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *