Đorđe Despotović iz Malog Zvornika potpisao za FK Budućnost Podgorica

Napadač Đorđe Despotović je stigao u Antaliju preko Beograda i Ankare, ali je u hotel ušetao gotovo u identično vrijeme kao ostatak plavo – bijele družine.

Tridesetjednogodišnji centarfor je odmah zadužio opremu ponosa Podgorice, upoznao se sa novim saigračima, odradio sinoćnji trening u teretani, kao i jutrošnji koji je bio podijeljen na dvije etape – teretana, pa teren.

Sportski direktor Andrija Delibašić, kompletan stručni štab na čelu sa Mladenom Milinkovićem, kao i prvotimci predvođeni kapitenom Petrom Grbićem su mu poželjeli dobrodošlicu.

„Prije svega, želim svima da se zahvalim, jer me je tim prihvatio vrhunski. Znam koliko je nezgodno kada novi fudbaler dođe, naročito u sred priprema, ali momci su me prihvatili kao da sam najmanje deset godina tu. I stvarno, još jednom – hvala im na tome“, rekao je novi „plavo – bijeli broj 9“…

„Petra Grbića poznajem od ranije, sa ostalim momcima sam se upoznao sinoć, vidim da su kvalitetna grupa i vjerujem da će sve biti u najboljem mogućem redu“, dodao je napadač reprezentativnog kalibra.

Bivši špic Crvene zvezde, Sopota, Spartaka iz Subotice, Lokerena, Žetisua, Kairata, Astane, Tobola, Orenburga, Rubina iz Kazanja i Arsenala iz Tule je sa našim klubom potpisao ugovor na pola godine, uz mogućnost produžetka saradnje.

Sa sobom donosi ogromno iskustvo koje je naročito sticao u Kazahstanu i Rusiji gdje je i igrao kvalifikacije za evropska takmičenja, napadački kvalitet koji je posebno bio izražen u paru sa Kvičom Kvaratškelijom u bordo timu iz Kazanja, te glad za osvajanjem trofeja koje je osvajao u Belgiji i Kazahstanu.

„Sa Budućnosti očekujem da klub bude tamo gdje jeste – i na kraju sezone na prvom mjestu, kao što je sada na polusezoni. Znam da je cilj titula, a želja svih nas je dupla kruna. Moja uloga je da što je više moguće pomognem ekipi, a vjerujem da mogu iskustvom da budem od koristi i mlađim, ali i starijim igračima i da ćemo zajedničkim snagama ostvariti sve naše želje“, jasan je nekadašnji omladinski i mladi reprezentativac Srbije, koji je u A tim „orlova“ pozivan i od strane Ljubiše Tumbakovića i Dragana Stojkovića, ali ga je povreda spriječila da upiše debi.

Period adaptacije ne bi trebao da mu predstavlja problem, jer će Đorđe Despotović u narednom periodu sarađivati sa čovjekom koga odlično poznaje – sa Mladenom Milinkovićem se zna cijeli život.

„Od moje sedme – osme godine se znamo, radili smo zajedno, sada ćemo opet… Zna me kao igrača, ja ga odlično poznajem kao trenera, bio je u neku ruku prevaga da dođem u Budućnost. Vjerujem u odličnu saradnju i ostvarivanje zajedničkih ciljeva“, jasan je Despotović.

Izvor: Budućnost Podgorica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *