“Još 12 dana do najvećeg skupa u istoriji Srbije“

Još 12 dana do velikog skupa 26. maja koji je najavio predsednik Srbije. Očekuje se da na veliki skup, dođe najmanje 140.000 ljudi.

Ta se procena može izvući iz podatka da je na velikom mitingu SNS, koji je održan u aprilu 2019, kada se ispred Narodne skupšrine Republike Srbije okupilo između 140.000 i 150.000 ljudi. 

U Beograd je tada iz svih krajeva Srbije, ali i iz regiona – Republike Srpske, Crne Gore, došao veliki broj ljudi, a procenu o tome da se okupilo između 140.000 i 150.000 dala je policija. 

Zbog toga se očekuje da će na skupu koji je najavio Vučić za 26. maj biti najmanje toliko ljudi, a možda i više, naveli su neki mediji. 

Vučić je naveo da će se na tom skupu izaći s planom, da će na njemu govoriti i veoma ugledni ljudi. 

„Mi nismo hijene i lešinari, da koristimo tragediju. Mi ljude ne pozivamo da bismo iskazalo bes, već želimo da izađemo sa planom, to želimo tog dana da pokažemo. Obratiće se ljudi van političkih stranaka, neki koji su i deo stranaka… Moramo da menjamo suštinsku Srbiju, da najavimo šta možemo da uradimo, da učinimo… Kako će plate i penzije da rastu, Mi nećemo da ponudimo mržnju i bes, ne trenutnu reakciju na nešto što izaziva užasne emocije kod ljudi. Zato smo zakazali za 15-20 dana, i pokažemo šta je naš plan i program. Dan posle tzoga iznećemo plan i program, a u međuvremenu smo spremni da ih saslužamo, izađemo u susret“, dodao je Vučić.

Izvor:b92.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *