Kasting je još otvoren: Traži se Miss turizma 2023.

Uzbudljivo ljeto čeka sve ljubitelje ljepote, elegancije i turizma u Bosni i Hercegovini.

Izbor za Miss Turizma BiH 2023. godine donosi jedinstvenu priliku da otkrijemo očaravajuće ljepote ove zemlje i promovišemo talente mladih dama koje će predstavljati BiH na nacionalnom i internacionalnom nivou.

Ovaj događaj promovisaće ne samo ljepotu, već i kulturu, tradiciju i multietničnost, koje su duboko ukorijenjene na ovim prostorima.

– Izbor za Miss Turizma BiH je više od puke revije ljepote. Ova manifestacija slavi bogatstvo i raznolikost ove zemlje, kao i njenu sposobnost da privuče posjetioce iz cijelog svijeta. Svaki kutak BiH krije svoje posebne adute i priče, bilo da se radi o netaknutim prirodnim ljepotama, istorijskim spomenicima ili kulturnom naslijeđu. Ovo je platforma koja otkriva sve te skrivene dragulje i stavlja ih u središte pažnje – izjavio je Đuro Krčić, direktor Direkcije za izbor Miss turizma BiH za Miss turizma Svijeta.

Prema njegovim riječima, ove godine, mlade dame iz svih krajeva Bosne i Hercegovine predstaviće svoj talenat, ljepotu i ambiciju.

– One su ponosne predstavnice svojih gradova i regija i spremne su da pokažu svijetu ono najbolje što ova prelijepa zemlja nudi. Kroz pripremne aktivnosti, takmičarke će dobiti priliku da se uključe u razne oblike obrazovanja, treninga i mentorstva, kako bi izgradile samopouzdanje i unaprijedile svoje vještine – istakao je Krčić.

On je naglasio da je jedna od najvažnijih karakteristika izbora za Miss Turizma BiH  podrška humanitarnim i društveno odgovornim aktivnostima.

– Svaka takmičarka ima priliku da se angažuje u humanitarnim aktivnostima. Kroz svoj rad i uticaj, Miss Turizma BiH 2023. će biti ambasador dobre volje, promovišući vrijednosti solidarnosti. Ono što izdvaja ovu prestižnu manifestaciju od drugih sličnih događaja je uključivanje djevojaka u brojne projekte promocije turističke zajednice – istakao je Krčić.

Mis Turizma BiH 2023. godine dobiće priliku da predstavlja zemlju na svjetskom izboru za Miss turizma na Filipinima krajem godine.

– Ova titula nosi sa sobom veliku odgovornost, ali i nevjerovatne mogućnosti za lični uspjeh, napredak i razvoj karijere. Miss Turizma BiH 2023. godine će biti u središtu pažnje medijske scene – rekao je Krčić.

Iz Direkcije za izbor Miss turizma BiH pozvali su djevojke iz cijele BiH da se prijave na kasting za Miss turizma BiH online na:

Direkcija za izbor Miss turizma Bosne i Hercegovine

www.missturizmabih.com

FB: Miss turizma BiH 2023

Elektronska pošta:

prijava@missturizmabih.com

prijavazamissturizmabih@gmail.com

Nakon online prijava uslijediće kasting i biranje 25 djevojaka koji će, uz stručno vođstvo, dobiti priliku da se razvijaju vještine o modelingu i o tome kako predstaviti BiH na svjetskom izboru Miss turizma.

Ukoliko mislite da baš Vi imate atribute i vještine kojima ćete predstaviti BiH i na internacionalnoj sceni, prijavite se već danas.

Srpska info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *