Oduzeta veća količina oružja: Kod Bratunca pronađena plantaža indijske konoplje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske proveli su operativnu akciju „Plantaža 2023“ u okviru koje je pronađena plantaža indijske konoplje te oduzeta veća količina oružja.

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Policijske uprave Zvornik i policijski službenici Policijske stanice Bratunac su 15. septembra, postupajući po akciji “Plantaža 2023”, u mjestu Jaketići kod Bratunca, pronašli plantažu indijske konoplje.

Kako je dalje saopšteno iz MUP RS, pronađeno je 18 stabljika Indijske konoplje visine od 73 do 274 cm, koje su sa lica mjesta izuzete uviđajem.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Istog dana, policijski službenici PU Zvornik su na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Srebrenici, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi lice M.M. iz Bratunca, koje se može dovesti u vezu sa pronađenom plantažom, prenosi Klix.

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oružje, municija i drugi predmeti koju mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Policijski službenici PU Zvornik, pod nadzorom postupajućeg tužitelja, poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” i “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”.

Srpska info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *