Šta nas očekuje na manifestaciji „Drina je smisao života“?


U Malom Zvorniku od 27. do 30. jula biće održani dani sportsko-rekreativnog i kulturnog turizma pod nazivom „Drina je smisao života“.

Turističko-sportska i kulturna manifestacija, pod pokroviteljstvom opštine Mali Zvornik i Turističke organizacije opštine Mali Zvornik, održava se u centru Malog Zvornika, na vodi i obali Zvorničkog jezera poslednje sedmice u mesecu julu.

Tradicionalna manifestacija počeće svečanim otvaranjem na stadionu FK Jedinstvo u 20.30, a uslediće koncert Ilde Šaulić i Petra Mitića.

Tokom prepodneva, 27. jula, u Centru za razvoj inovacija, Biblioteka „17. septembar“ otvara 18. Likovnu koloniju, od 10.00.

Drugog dana manifestacije, 28. jula, dobrovoljnom akcijom davanja krvi u Sakaru, od 9.00 do 14.00 časova, letnju kampanju dobrovoljnog davalaštva krvi u opštini Mali Zvornik sprovode Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Mali Zvornik. Trenutno deficitarni krvne grupe su 0, A i sve Rh negativne.

Od 11.00 do 17.00 časova biće održana besplatna obuka „Mala škola nautike“ namenjena najmlađima. U 13.00 časova zvanično će početi takmičarski deo XXVI Somovijade.

Nastup folklorne sekcije Biblioteke „17. septembar“ planiran je za 19.00 časova na plaži u Sakaru.

Pored nastavka takmičarskog dela „Somovijade“, takmičenja kulunara u kategoriji „Zlatni kotlić“ i proglašenja pobednika treći dan, 29. jula, obeležiće i bogat muzički program u kom će od 21.00 nastupiti Dejan Petrović i Big bend.

Učesnici Likovne kolonije Malog Zvornika, manifestacije sa tradicijom, koja bez prekida u organizovanju traje od 2005. godine, družiće se i sa posetiocima „Somovijade“ i slikati pod otvorenim nebom, te možete dušu i čula nahraniti bogatim sadržajem na obali prelepog jezera. Biblioteka će izložiti štand sa najčitanijim naslovima i delima zavičajnih autora, a biće upriličena i kreativna dečja radionica na temu „Drina je smisao života“.

Poslednjeg dana manifestacije, 30. jula, u Velikoj Reci od 10.00 časova startovaće regata, a takmičare do cilja u Sakaru, do 16.00 časova, pratiće trubači.

Prva malozvornička jezerska regata organizovana je 2011. godine.

Mali Zvornik Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *