Sutra u Zvornik dolaze deca sa Kosova i Metohije

Nakon svečanog prijema u Bratuncu, u Zvornik će u subotu, 22. juna u periodu između 14.30 i 16.30 časova doputovati 46 mališana sa Kosova i Metohije, koji će narednih sedam dana boraviti u domovima svojih vršnjaka u Zvorniku.

Ovo je 12. put da se realizuje projekat „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“. Djeca će boraviti kod svojih vršnjaka u 15 gradova i opština Republike Srpske od 22. do 29. juna, a dolaze iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića, Zubinog Potoka, Srbice, Kline, Goraždevca, Velike Hoče, Orahovca, Kosova Polja, Ugljara, Gračanice, Štrpca, Novog Brda, Kosovske Kamenice, Šilova, Vitine, Pasjana i Parteša. U Zvorniku će biti smještena 23 učenika Osnovne škole „Miladin Popović“ Pasjane i njih 23 iz OŠ „Dositej Obradović“ Parteš.

Za mališane sa Kosmeta biće organizovane različite aktivnosti. U ponedeljak, 24. juna, Turistička organizacija grada Zvornika za goste priprema obilazak grada i znamenitosti. U srijedu, 26. juna projekciju filma „Baba Jaga“ poklanjaju „Oskar film“ iz Banjaluke i Dom omladine. Mališani će u petak, 28. juna posjetiti Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice, dok će uveče na platou ispred muzičke škole prisustvovati koncertu hora OMŠ „Vojin Komadina“.

Grad Zvornik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *