U akciji Lozničke policije privedeno stotinak migranata!

Za migrante koji su stigli u prepodnevnim satima na glavnu autobusku stanicu danas su pripadnici policije ponovo priredili ‘’doček’’. Dočekalo ih je nekoliko marica i pripadnici Interventne jedinice policije, naoružani automatskim puškama, koji su migrante, doputovale redovnom autobuskom linijom, odmah po izlasku iz autobusa pretresali na licu mesta.

Prema saznanjima portala LN, policija je danas prekontrolisala i prostor ‘’Viskoze’’ gde je nađena manja grupa migranata. Ukupno je oko stotinu migranta evidentirano u lozničkoj policiji i upućeno u prihvatne centre. Među njima je bilo najviše Marokanaca i nešto manje Avganistanaca, redovnih ‘’prolaznika’’ kroz loznički i malozvornički kraj. Kod migranata nije nađeno oružje, ali jeste manja količina marihuane, saznaju LN.

– Loznica je odavno na njihovom pravcu kretanja ka BiH, odnosno reci Drini koju pokušavaju da pređu i prebace se u susednu državu. Policija je redovno prisutna na autobuskoj i železničkoj stanici, u Banji Koviljači, kao i na lokaciji nekadašnje fabrike ’’Viskoza’’, mestima gde se uglavnom okupljaju migranti. Loznička policija sve to prati, a pojačana kontrola biće i u narednom periodu – rekao je danas za LN dobro obavešteni sagovornik.

Kako LN saznaju, akcija će do kraja dana biti nastavljena na području Opštine Mali Zvornik. Podsetimo, pre dve sedmice policija je imala sličan ‘’doček’’ kada je na autobuskoj stanici sačekano oko stotinu migranata koji su posle odgovarajuće procedure upućeni u prihvatne centre.

T.M.S

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *