Vučić: Predložio sam vraćanje smrtne kazne; Odgovorio da li se uvodi vanredno stanje?

Predsednik Srbije tokom vanrednog obraćanja javnosti nakon ubistava u školi na Vračaru i u Mladenovcu, rekao da je predložio da se vrati smrtna kazna. On je istakao da je to zatražio od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, dodajući da je on nekada bio protiv takve vrste krivičnog kažnjavanja. „I jasam nekada bio protiv smrtne kazne i gorko se zbog toga kajem“, rekao je Vučić. Ipak, kako je rekao, to nije odobreno jer moraju da se poštuju propisi.

Upitan da li će biti uvedeno vanredno stanje, on je rekao da neće. „Neće biti uvedeno vanredno stanje. Nije nam potrebno vanredno stanje da radimo svoj posao“, rekao je Vučić i objasnio: „Narednih 13, do 15 dana viđaćete veći broj pripadnikaq MUP-a po ulicama jer je to taj kritičan period, što su pokazale američke studije.“

Nakon tog perioda, prema njegovim rečima, vraćamo se normalnom životu, „ali nećemo zaboraviti strašne žrtve koje su podnete, ali ćemo da se promenimo“. „Ne treba nam oružje, trebaju nam živa, a ne mrtva deca“, zaključio je on.

Izvor:b92.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *