Dva Zvorničanina uhapšena prilikom pokušaja prelaska granice u Trebinju i na aerodromu u Sarajevu

Na graničnim prijelazima lišeno slobode šest osoba, naslov je pristiglog saopštenja iz Granične policije BiH, a koje u nastavku prenosimo u potpunosti:

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Hum, 15. septembra 2023. godine, lišili su slobode M.D. (1981.), državljanina Sjedinjenih Američkih Država. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Krivotvorenje isprave. Kontroliran je na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum na izlasku iz BiH i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Dan ranije, 14. septembra 2023., pripadnici Jedinice GPBiH Trebinje, lišili su slobode N.K. (1986.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Zupci i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brčko, 13. septembra 2023., lišili su slobode M.P. (1989.) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Izazivanje opće opasnosti. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Brčko i predat službenicima MUP-a Republike Srpske.

Pripadnici Jedinice GPBiH Doljani, 12. septembra 2023., prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Crveni grm lišili su slobode D.J. (1973.), državljanina Republike Hrvatske. Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Ljubuškom zbog krivičnog djela Iznuda. Predat je službenicima Centra sudske policije u Zapadnohercegovačkom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 11. septembra 2023., na letu za Varšavu, lišili su slobode M.S. (1992.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 10. septembra 2023., lišili su slobode D.M. (1979.), nakon što je utvrđeno da je Interpol Beograd raspisao potjernicu za njim zbog krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Državljanin Republike Srbije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Rača i predat službenicima Sudske policije Suda BiH, saopšteno je iz Granične policije države Bosne i Hercegovine.

Zvornicki.ba

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *