Slučaj kontinuiranog uhodjenja i pretnji u Malom Zvornku i Zvorniku? Oštećena brava u više navrata, fotografisanje zgrade, praćenje na posao..

Osnovni sud u Zvorniku potvrdio je optužnicu protiv Alekse Jokića zbog krivičnog dela proganjanja. Prema navodima iz optužnice, Jokić je krivično delo počinio u vremenskom periodu od 24. Juna do 26. avgusta ove godine na području Zvornika, piše Srpskainfo.

– Nakon što je prethodno sačekivao S.S. ispred stambene zgrade u Malom Zvorniku u kojoj se nalazi stan u vlasništvu oštećenog, gde je fotografisao zgradu i raspitivao se za oštećenog, te tom prilikom mu oštetio bravu od ulaznih vrata stana, optuženi je u više navrata, kontinuirano uhodio i pratio S.S. prilikom njegovog kretanja za vreme korištenja pauze na poslu – navodi se u potvrđenoj optužnici.

Jokić je tako oštećenog posmatrao dok je ovaj boravio u kafiću, zbog čega je S.S. promenio mesto na koje dolazi. Međutim, ni to nije zaustavilo uhođenje, pa je optuženi svojim vozilom stalno prolazio i obilazio kuću u kojoj S.S. živi sa porodicom, a što je zbog ranije upućenih pretnji kod S.S. izazivalo osećaj teskobe kao i straha za vlastitu sigurnost.

Optuženi je 26. avgusta ove godine oko 21.15 došao ispred porodične kuće oštećenog, te istog dozivao da izađe, pa kada je oštećeni vidio o kome se radi, otišao je u zaklon i nije se odazvao, a tom prilikom je u kući bila i njegova bolesna supruga, što je sve kod oštećenog izazvalo osećaj teskobe i straha kako za vlastitu sigurnost, tako i za članove njegove porodice.

– Dakle, uporno i kroz duže vreme pratio i uhodio drugo lice i uspostavljao neželjeni kontakt što je kod lica izazivalo promene životnih navika, teskobu i strah za vlastitu sigurnost – navodi se u optužnici protiv Jokića.

Prema Krivičnom zakoniku RS za proganjanje je zaprećeno maksimalno dve godine zatvora.

Srpska info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *