Zvorničko jezero i dalje nema uređeno kupalište

Zvorničko jezero je jedno od najstarijih i najlepših u našoj zemlji, ali još nema uređeno kupalište, a ni dovoljno smeštajnih kapaciteta. Projekti u Opštini Mali Zvornik postoje, ali ne i novac. S druge strane, oni koji su imali sredstva, napravili su luksuzne vikendice i uredili.

Javna plaža u selu Sakar najduža je i najlepša na Zvorničkom jezeru, ali da bi postala uređeno kupalište, nedostaje još mnogo. Iako se i meštani i lokalna samouprava trude da je obogate novim sadržajima, novca za velike projekte nema.

Javna plaža u selu Sakar najduža je i najlepša na Zvorničkom jezeru, ali da bi postala uređeno kupalište, nedostaje još mnogo. Iako se i meštani i lokalna samouprava trude da je obogate novim sadržajima, novca za velike projekte nema.


„Mi smo ovde kao par puta organizovali radne akcije, čistili smo, krčili, nekad kosili travu, nama veoma znači to. Ima ovde potencijala, mora se reći, i mi ovde međusobno o tome pričamo ali su potrebna velika ulaganja“, kaže Adnan Hadžiefendić iz Sakara.

I dok je obala u nekim delovima zapuštena i nebezbedna, u drugim, poput sela Culine i Velika Reka, grade se luksuzni objekti sa bazenima u kojima prenoćište košta kao na moru.

„Obala je izgledala zaraslo i velikim našim trudom smo uspeli da dovedemo to u neki red. Zvorničko jezero pruža baš velike mogućnosti što se tiče sporta, razonode, uživanja, sama ova priroda očarava ljude koji ovde dođu“, navodi Predrag Ivanović, vlasnik resorta na Zvorničkom jezeru.

U Malom Zvorniku, kao jednoj od najsiromašnijih opština u zemlji, od turizma u budućnosti očekuju mnogo. Ohrabruje podatak da je broj smeštajnih kapaciteta udvostručen u poslednjih nekoliko godina, ali su, naglašavaju, od ozbiljnih ulaganja daleko.

„Vidimo da nedostaje još dosta toga da se uradi na Zvorničkom jezeru i na samoj reci Drini, u nekom kasnijem periodu planira se da se uradi ovde još jedan bazen. Turizam jeste jedna od najperspektivnijih grana, naravno da treba još dosta toga da se uradi, imamo još dodatnih nekih projekata koji su uradjeni i čeka se njihova realizacija“, navodi Marica Lukić, direktorka TO Opštine Mali Zvornik.

Da male opštine sa velikim prirodnim lepotama od ugostitljestva mogu da prihoduju mnogo, pokazala je susedna Ljubovija, gde je turizam zahvaljujući reci Drini postao najrazvijenija privredna grana. U Malom Zvorniku ka tom cilju, kažu, idu lagano.

RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *