Ima li FK Drina budućnosti?

Juče je u Zvorniku izvršena prva prozivka igrača koji konkurišu za FK “Drina” Zvorniku, dvadeset fudbalera odazvalo se na prozivki Mile Lazareviću, novom šefu stručnog štaba Zvorničana. Prema prvim impresijama, poslije dugo vremena u “Drini” se vidi entuzijazam i plan za naredni period. Očekuje se da FK “Drina” Zvornik i naredne sezone igra Prvu ligu RS, iako to na terenu nije izborila, ali je zahvaljujući istupanju “Krupe”, prvoligaški fudbal u Zvorniku moguć i ove sezone. Konačna odluka o statusu “Drine” kao prvoligaša zvanično (ne)će biti potvrđena na prvoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Sportski direktor Nikola Vasiljević ističe da će u narednih nekoliko dana biti jasnija situacija sa nekim igračima, te da još nije riješeno pitanje prvog golmana i špica. Vasiljević je nakon izvršene prozivke za portal Infobirač izjavio:

– Na golmanskoj poziciji imamo nekoliko naših mlađih golmana, tu prije svega mislim na Gajića, ali ćemo morati dovesti nekog iskusnijeg čuvara mreže. U špicu nam treba jedan kvalitetan igrač čime bi kompletirali igrački kadar. Najbitnije da smo krenuli i da ćemo učiniti sve kako bi klub stao na zdrave noge. Ono što je izuzetno bitno je da su se na današnjnoj prozivci pojavili i navijači koji su pružili punu podršku i najavili da će tako biti na svim utakmicama. Imamo još dosta problema sa kojima moramo da se uhvatimo u koštac, ali sam siguran da ćemo to sve riješiti i vratiti Drinu tamo gdje pripada – rekao je Vasiljević.

Dvadeset fudbalera na prvoj prozivci Mile Lazarevića šefa stručnog štaba FK "Drina" Zvornik

Šef stručnog štaba Mile Lazarević vjeruje da sa igračkim kadrom koji se pojavio na prozivci i još par igrača sa kojima se vode pregovori, Drina može napraviti dobar rezultat.

– Mi spremamo ekipu za Prvu ligu RS i očekujemo da se u Zvorniku igra prvoligaški fudbal. Prvu pripremnu utakmicu smo zakazali 12. jula u Zvorniku, gdje ćemo na Gradskom stadionu dočekati Radnik. Tri dana kasnije igramo protiv novog drugoligaša ekipe Jedinstva iz Roćevića, dok je meč protiv Rađevca iz Krupnja na programu 22. jula. Još uvijek tražimo protivnika za 29. jula, a ,,generalku“ smo zakazali 5. avgusta protiv Bosne iz Kalesije. Zbog finnsijske situacije kompletne pripreme ćemo odraditi u Zvorniku, a o ciljevima ćemo pričati kada definitivno budemo znali koji rang takmičenja ćemo igrati – istakao je Lazarević u kratkom razgovoru za Infobirač.

Na prozivci su od iskusnijih fudbalera viđeni Danijel Ćulum, Raco Vasić, a tu su i “povratnici” u Drinu Aleksandar Ilić, Nezir Alić i Novica Marković. Od mladih nada u klubu su se vratila Nikola Mićić i Aleksandar Vidović koji bi trebali biti motorna snaga “Drine” u predstojećoj sezoni.

U toku su pregovori sa još nekoliko fudbalera koji su ponikli u “Drini”, a koji bi se uskoro trebali pridružiti prvom timu.

Prva kontrolna utakmica zakazana je za 12.juli protiv ekipe “Radnik” iz Bijeljine u Zvorniku.

Zvornicki

One thought on “Ima li FK Drina budućnosti?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *