Nikola Drobnjak na listi „Glasa Srpske“ za izbor najboljeg sportiste Republike Srpske

Kik-bokser iz Zvornika Nikola Drobnjak i godinu na izmaku pamtiće po velikom sportskom dostignuću, a do njega je došao na Svjetskim borilačkim igrama koje su održane krajem oktobra u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu. S velikim nadama otišao je i na Svjetsko prvenstvo, koje je od 17. do 26. novembra održano u portugalskoj Albufeiri.

Na njega je došao kao aktuelni vicešampion svijeta iz 2021. godine, kada je u italijanskom Lido di Jesolu poražen u finalu. – Iskreno, nadao sam se medalji, ali sam neočekivano poražen na poene u osmini finala od Slovaka Adrijana Čulika. Dao sam sve od sebe na tom meču, ali porazu je sigurno mnogo kumovala povreda nosa koju sam zadobio na početku meča – dodao je Drobnjak.

Treći put kandidat Nikola Drobnjak se po treći put našao među kandidatima za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske. Njega je matični savez nominovao 2016. i 2022. godine, ali tada nije uspio da se nađe u odabranom društvu. – Velika je čast kada te matični savez predloži, a još veća kada te stručni žiri izabere među deset najboljih sportista. Nažalost, u prva dva navrata nisam imao sreće da se nađem među deset, možda sada bude bolje – istakao je Drobnjak.

On je dodao da ove godine, odlukom selektora, zbog osvajanja bronzane medalje sa svjetskog prvenstva i titule profesionalnog prvaka Evrope, bio oslobođen nastupa na državnom prvenstvu. Ostale nagrade Pored toga, stručni žiri je utvrdio i kandidate za preostala priznanja i nagrade. Na završnoj manifestaciji biće dodijeljeno još deset nagrada, priznanja i plaketa i to u kategorijama: najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasadori sporta Republike Srpske, plaketa za specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Srbije, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju i afirmaciji sporta, najbolji sportski događaj godine, plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu, plaketa za sportski poduhvat godine, plaketa posthumno i Zlatno pero “Limun Papić” kao nagrada najboljem sportskom novinaru Srpske.

Konačnu odluku stručni žiri će donijeti na dan završne manifestacije, 12. decembra, kada će odlučiti o konačnom plasmanu sportista na listi. Kao i svake godine u okviru završne manifestacije Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske uručiće priznanja za deset najperspektivnijih sportista i sportistu s invaliditetom. Proceduru ovog izbora vodi resorno ministarstvo u saradnji sa strukovnim savezima.

Završna manifestacija Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske biće održana 12. decembra u Banskom dvoru u Banjaluci sa početkom u 20 časova uz direktan prenos na programu Radio-televizije Republike Srpske. U toku glasanje Tradicionalno, za najbolje sportiste Republike Srpske možete da glasate i putem SMS poruka. U novinama i na portalu “Glasa Srpske” objavljena su imena kandidata po brojevima, a za svog favorita glasate tako što u poruci napišete GL zatim razmak te broj kandidata na predstavljanju i pošaljete na 091 610 102.

Info birac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *