Pravo glasa ima 11.500 državljana: Na kojim mestima u BiH možete da glasate 17. decembra?

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, koji će biti održani u nedjelju, 17. decembra, oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH moći će da glasa na 19 biračkih mjesta, rečeno je Srni iz Ambasade Srbije u BiH.

Iz Ambasade su naveli da se procedura glasanja u inostranstvu nije mijenjala u odnosu na prethodne izbore.

-Državljani Srbije koji borave u BiH, a koji su se do 25. novembra preko diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u BiH prijavili da će glasati u BiH, mogu da ostvare svoje glasačko pravo – rečeno je iz srpske Ambasade.

Biračka mjesta

Biračka mjesta biće otvorena u Generalnom konzulatu Srbije i zgradi “M:tela” u Banjaluci, u Ambasadi Srbije u Sarajevu, u Generalnom konzulatu u Mostaru, u Trebinju u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci, te u Drvaru u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Mostaru.

U Višegradu svoje glasačko pravo državljani Srbije moći će ostvariti na biračkom mjestu koje će biti otvoreno u Srednjoškolskom centru “Ivo Andrić”, u Doboju u Centru za obrazovanje i kulturu, a u Bratuncu u istoimenom srednjoškolskom centru.

Biće otvorena i dva biračka mjesta u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” U Bijeljini, u Rudom u istoimenom srednjoškolskom centru, OŠ “Sveti Sava” u Loparama, kao i u istoimenoj osnovnoj školi u Zvorniku, te u OŠ “Vuk Karadžić” Roćević-područno odeljenje Osnovne škole u Branjevu.

U Prijedoru državljani Srbije moći će glasati u OŠ “Desanka Maksimović”, u Mrkonjić Gradu u istoimenom srednjoškolskom centru, na Palama u OŠ “Srbija”, te u opštini Novo Goražde.

Iz Ambasade Srbije navode da će biračka mjesta biti otvorena na dan glasanja od 7 do 20 časova, te napominju da je za glasanje potreban važeći identifikacioni dokument Srbije, odnosno lična karta ili pasoš ove države. Pregled biračkih mjesta dostupan je posredstvom linka Ministarstva inostranih poslova Srbije, odnosno u odluci Republičke izborne komisije /https://www.mfa.gov.rs/mediji/saopstenja/glasanje-u-inostranstvu-na-81-birackom-mestu/.

Srpska info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *