Uhapšen masovni ubica iz Mladenovca: Oteo taksistu pa mu bombom zapretio da ga vozi kod druga

* 8 mrtvih, 14 ranjenih, potvrdio MUP

* Saznajemo, najmlađa žrtva ima samo 15 godina

* Osumnjičenom za masakr pretresena i vikendica, policija našla čitav arsenal

MLADENOVAC – Policijska potera za Urošem B. (21), koji se sumnjiči za sinoćnje masovno ubistvo u selima kod Mladenovca uspešno je okončana jutros nešto posle 8 časova, kada su ga jake policijske snage locirale i uhapsile blizu Kragujevca.

On se sumnjiči da je u krvavom piru usmrtio 8 ljudi, 13 ranio, a 7 ih je u kritičnom stanju.

Podsetimo, pucao je na tri lokacije – u selu Dubona, Malo Orašje i Šepšin i sejao smrt iz automatskog oružja ubijajući nedužne ljude. Ranjeni koji su dovezeni u Urgentni u stabilnom su stanju posle ukazane lekarske pomoći.

1 / 9 FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Osumnjičeni ima krivični i prekršajni dosije u vezi sa kršenjem Zakona o oružju i municiji. Među 8 poginulih su mladi policajac koji u tom trenutku nije bio na dužnosti i njegova sestra. Pucao je i u nedužnu decu.

Jutro posle nezapamćenog masakra, koji je usledio dva dana posle tragedije u beogradskoj osnovnoj školi, potera još traje, a na terenu su masivne policijske snage – više od 600 pripadnika MUP-a učestvuje u potrazi za teroristom, a akcija Vihor još je na snazi.

1 / 15 FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

08.34 – Zvanično saopštenje MUP-a. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nakon opsežne potrage uhapsili su U. B. (2002) u okolini Kragujevca. On se sumnjiči da je noćas vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14.

Povređene osobe su zbrinute u bolnicama. Policija nastavlja dalji rad na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja.

08.09 – Uroš B, osumnjičeni za noćašnji masakr u selima kod Mladenovca lociran je i uhapšen blizu Kragujevca, javlja RTS. On je pronađen i uhapšen u naselju Grošnica kod Kragujevca.

Posle samo 9 sati od masakra, policija ga je uhapsila u mestu Vinjište gde se krio. On je u međuvremenu oteo taksi i taksistu koristeći ručnu bombu i tako prisilivši taksistu da ga vozi kod prijatelja u Vinjište.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *