Ujedinjena ili Razjedinjena Srpska?

Prošlo je dvije godine od opštih izbora, a Ujedinjena Srpska (US) suočava se s ozbiljnim odlivom kadrova. Nekoliko istaknutih članova odlučilo je napustiti stranku, čime su izazvali značajne promjene unutar političke scene Republike Srpske.

Među onima koji su napustili US je Milan Novitović, bivši direktor Civilne zaštite Republike Srpske. Njegov odlazak predstavlja veliki gubitak za stranku s obzirom na njegovu dugu karijeru i značajan uticaj unutar stranke.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Kostadin Vasić također je odlučio napustiti US. Vasić je bio važan član stranke, te je njegov odlazak izazvao značajnu prazninu u redovima US.

Načelnik Opštine Šekovići, Miladin Lazić, zajedno sa svojim bratom i direktorom Agencije za agrarna plaćanja, Mitrom Lazićem, također su napustili stranku. Miladin Lazić je prethodno bio član DEMOS-a, ali je u julu 2022. prešao u redove Ujedinjene Srpske, podržavajući Nenada Stevandića. Njihov zajednički odlazak dodatno je oslabio US u ovom području.

Sekretar Skupštine Grada Banjaluka, Igor Šukalo, jedan je od najnovijih odlazaka iz stranke. Šukalo je igrao ključnu ulogu u lokalnoj politici i njegov odlazak predstavlja veliki udarac za Ujedinjenu Srpsku.

Također, Željko Amidžić, odbornik u Skupštini Grada Banjaluka, odlučio je napustiti stranku. Njegovo napuštanje stranke, zajedno sa ostalim ključnim članovima, pokazuje ozbiljne unutrašnje probleme unutar Ujedinjene Srpske.

Prema pisanju BN, odlazak ovih istaknutih članova ukazuje na moguće nesuglasice unutar stranke i potrebu za restrukturiranjem. Ovaj odliv kadrova će sigurno imati dugoročne posljedice na političku moć i uticaj Ujedinjene Srpske u budućim izborima.

Piše: Podrinje u fokusu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *