Zašto je Novak Đoković zatvorio terene u Beogradu?

Srbija neće gledati vrhunski tenis ni u narednoj godini. Od Belgrejd opena i Srbija opena nema više ništa.

Licencu za organizaciju ATP turnira Beograd više nema, a minimalne su šanse da će biti njenog iznajmljivanje od Jona Cirjaka.

Turnir koji se održavao u prestonici Srbije bio je izuzetno dobra stvar, kako za državu, tako i za grad. Prava promocija i luhepa slika koja je godinama odlazila iz Beograda. Međutim, licenca za održavanje turnira istekla je poslje četiri godine od momenta kad je održan prvi turnir u glavnom gradu. Uslijedilo je vraćanje licence na adresu ATP, a nije došlo do njene obnove.

Međutim, to nije značilo da definitivno glavni grad Srbije ostaje bez vrhunskog tenisa. Iznajmljene licence su pomogle da se gledaju turniri još nekoliko puta, ali čini se da je tome sada došao kraj.

Nema nikakvih nagovještaja da bi moglo doći do ponovnog iznajmljivanja licence, ovaj Novakov odlazak s Dorćola je dodatna potvrda da od ATP turnira u Beogradu neće biti ništa, a mnogo je tu stvari koje su razlog za takav epilog.

Teniski centar “Novak”, koji je bio domaćin i organizator turnira, neće više postojati. Pošto je zaposlenima saopšteno da im ugovori ističu, jasno je da nema ni govora o tome da će taj centar i dalje raditi, ali na drugoj adresi. Da je to plan, zaposleni bi bili obavješteni da se privremeno ili na bilo koji drugi način obustavljaju njihovi ugovori.

Nije uopšte tajna da je Novak dosta uložio u cjelokupan kompleks na Dorćolu. Urađena su tri “hard-kort” terena, izuzetno dobri baloni za rad u zimskim mjesecima i moderna teretana. Dug, koji je u jednom momentu dostigao oko 7 000 000 KM, sveden je na OKO 2 000 000 KM. I po tom dugu može da se vidi da poslovanje centra nije bilo baš najbolje i da ljudi koji su se tu pitali nisu radili svoj posao adekvatno.

Prvobitna ideja u vezi s gradnjom teniskog centra bila je da on nikne na placevima u Bloku 45 koji su u vlasništvu Đokovića. Međutim, to nikad nije zaživJelo u praksi, a i lokacija na Dorćolu svakako je djelovala kao mnogo bolji izbor od Novog Beograda, pošto se radi o centru grada, prenosi Kurir.

Dok je ovo katastrofalna vijest za srpski tenis, vrijedi istaći da ima i pozitivnih stvari u bijelom sportu u Srbiji. Turnir u Kuršumlijskoj banji je najveći u mlađim kategorijama, održava se u sjajnim uslovima i predstavlja pravi zamajac za srpski tenis u budućnosti. Čisto da sve ne bude toliko crno.

Izvor: srpskainfo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *