Loznička policija uhapsila 120 migranata prilikom izlaska iz autobusa

U popodnevnim satima ovog utorka loznička policija je priredila ‘’doček’’ migrantima koji su autobusom stigli na glavnu autobusku stanicu. Oni su samo promenili prevozno sredstvo i direktno iz autobusa prešli u maricu kojom su odvezeni do Policijske stanice u Loznici.

Prema saznanjima portala LN, na ovaj način dočekana su dva autobusa, odnosno oko 120 migranta koji su posle evidentiranja u lozničkoj policiji upućeni u prihvatne centre. Ovdašnja policija prati svakodnevno kretanje migranta i preduzima odgovarajuće mere kako ne bi došlo do situacije kakva je nastala u okolini Subotice. Pripadnici MUP-a izveli su danas akciju na suzbijanje ilegalnih migracija na području Subotice, Sombora i Kikinde gde su pronašli 371 iregularnog migranta koje prebacuju u prihvatne centre. Prema navodima MUP-a, u akciji su nađene jedna poluautomatska i tri automatske puške, pištolj, dva agregata, kao i 25 pasoša i 12 ličnih karata.

 Primetno je svakodnevno prisustvo policije na lozničkoj autobuskoj i železničkoj stanici, kao i na lokaciji nekadašnje fabrike ’’Viskoza’’ i Banje Koviljače, odnosno na trasi kretanja migranata i mestima njihovog okupljanja. Loznica je odavno na njihovom pravcu kretanja ka BiH, odnosno ka reci Drini koju pokušavaju da pređu i prebace se u susednu državu. Loznička policija sve to prati kako bi se izbegle neželjene situacije na terenu i pružila puna sigurnost našim građanima – kazao je danas za LN sagovornik upućen u ovu problematiku.

(T.M.S za Loznicke Novosti)

One thought on “Loznička policija uhapsila 120 migranata prilikom izlaska iz autobusa

  1. Autobusi prevoznika koji voze ka Loznici, Malom Zvorniku i Ljuboviji su prepuni migranata, mnogo ih je više nego pre. Autobusima se voze i đaci i studenti. Mnogo je loša situacija i ja ne znam šta bih radila kada bi moje dete svaki dan moralo sa njima da se vozi. Nije lako ni vozačima. Preuzmite nešto nadležni, molim vas dok nije kasno!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *