Počinje ultramaraton gradonačelnika Bijeljine: Petrović kreće prema Banjaluci i to peške

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ispunio je dato obećanje i danas će pješke krenuti u višednevno putešestvije prema Banjaluci.

Petrović, koga su zbog neobične ideje da krene na ultramaraton prema Banjaluci pojedinci već nazvali “bijeljinskim Forestom Gampom”, preko Fejsbuka je objelodanio da danas kreće na “Marš časti za ozdravljenje Republike Srpske”, te da će, kako je planirao, to putešestvije trajati od 10 do 14 dana.

– Kucnuo je čas da na jedan drugačiji način pokažemo da se ne mirimo, da nismo stado ovaca, da nismo kukavice već da smo ljudi koji traže pravdu i dostojanstven život – objavio je Petrović.

On je, između ostalog, otkrio da će njegovo pješačenje do najvećeg grada Srpske svakog dana, imati “svoju posebnu tematiku i nosiće posebne poruke”, te da će se potruditi da “sva Ministarstva pojedinačno svakoga dana podsjeti sa tim šta Bijeljini treba”, kao i da ukaže na “zločine počinjene prema Bijeljini i njenim građanima”.

Svečanu zakletvu “sa tri prsta” Petrović je, podsjećamo, dao 8. februara pred kamerama, kada je skupštinska većina u Bijeljini donijela odluku o pokretanju procesa njegovog opoziva.

Obraćajući se javnosti Petrović je posebnu poruku i obećanje imao za Milorada Dodika, koga je nazivao “CIK predsjednikom”.

– Vidimo se u Banjaluci, CIK predsjedniče. Odgovorno i svjesno im poručujem da ih u Bijeljini čeka politički kraj. Kada polome zube i kada opoziv ne uspije, uzeću zastavu Republike Srpske, zastavu grada Bijeljina i zastavu Srpske demokratske stranke, ići ću pješke od Bijeljine kroz Brčko, Šamac, Modriču, Doboj i druge opštine, zajedno sa narodom i ići ka Banjaluci, a tamo ćemo se vidjeti, CIK predsjedniče – poručio je tada Petrović.

Izvor: Srpskainfo

– Ovaj časni hod će biti hod čovjeka koji se više ne može miriti sa nepravdom. Svaki napravljen korak imaće za cilj “tabanje staze” na putu promjena. Tokom marša prolaziću kroz različita mjesta, usput ću zastajati, razgovarati sa ljudima, mjesto konačišta biće uglavnom kod različitih domaćina – istakao je Petrović.

2 thoughts on “Počinje ultramaraton gradonačelnika Bijeljine: Petrović kreće prema Banjaluci i to peške

  1. This is really fascinating, You are a very skilled
    blogger. I have joined your feed and sit up for in the hunt for more of your fantastic post.
    Additionally, I have shared your website in my social networks

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *