SVAKI TREĆI MEDICINAR: Loznica stipendirala do sada više od 2.700 učenika i studenata


Dve decenije, kako ističe Petrović, grad Loznica kroz široku lepezu demografskih podsticaja, pruža i finansijsku podršku najboljim učenicima i studentima. Ove godine, uslove su ispunila 52 učenika i 92 studenta, dok su na nekim od republičkih, ili međunarodnih takmičenja učenici osvojili 24 prve nagrade, devet drugih i 19 trećih.

Gradonačelnik je rekao da su „mladi budućnost Loznice“, kao i da za njih uvek ima mesta u javnom sektoru grada, Gradskoj upravi i institucijama koje su Loznicu pridružile grupi deset najrazvijenijih gradova Srbije.

  • Meni je posebno drago da ukažem na činjenicu da od 92 studenta osnovnih studija 36 njih su studenti u oblasti medicine – istakao je Petrović. – Moram to da dovedem u vezu sa ulaginjima naše države u zdravstvo, ne samo u Srbiji nego pre svega u Loznici. U Opštu bolnicu, Dom zdravlja „Dr Milenko Marin“, izgradnju hiruško-ginekološkog bloka, rehabilitaciju zdravstvenih stanica do sada je uloženo, odnosno planirano, negde oko 65 miliona evra. Do sada je više od 60 odsto investirano i realizovano, u toku je poslednja, četvrta faza. Među vama je toliko studenata iz medicine, i to zaista ohrabruje. Uveren sam da će te se vratiti u svoj grad.Najtoplije je u svom kraju, tu smo najsigurniji, što ne znači da nećete možda poći i na neke prestižne univerzitete izvan naše zemlje, u cilju sticanja viših znanja i određenih naučnih titula ali da se uvek vratite u svoju zemlju, u svoj grad, kao što vidite – Loznica, vaš grad i ova zemlja su uz vas.

Do sada je, od 2000 godine, kroz gradske nagrade podržano 2.702 najbolja učenika i studenta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *