Vrhovni sud Srpske mu SMANJIO KAZNU!! Najteži slučaj pedofilije u Srpskoj: Predator zlostavljao 3 djevojčice

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio predatora Dragana B. (25) iz Laktaša na 13 godina zatvora zbog obljube tri djevojčice mlađe od 15 godina.

Sud je djelimično uvažio žalbu odbrane i za dvije godine smanjio prvostepenu kaznu osuđenom koja je iznosila 15 godina zatvora.

U pitanju je najteži slučaj pedofilije u istoriji BiH i Republike Srpske, a žrtve monstruma bile su tri maloljetne sestre rođene 2005, 2007. i 2008. godine.

Pedofil je inače iskoristio vezu s njihovom majkom M.J. (41), protiv koje je vođen postupak zbog sumnje da je pred kćerkama imala seksualne odnose s ljubavnikom.

FOTO: SRPSKAINFO

Presudom Dragan B. je oglašen krivim za tri krivična djela obljube sa djetetom mlađim od 15 godina, te za zadovoljenje polnih strasti pred djetetom. Izricanje presude kao i suđenje bilo je zatvoreno za javnost zbog osjetljivosti predmeta i zaštite žrtava.

Prema optužnici Dragan B. je bio u ljubavnoj vezi sa majkom žrtava i u odsustvu oca djece svaki dan je boravio u njihovoj kući, pomažući u poljoprivrednim radovima i slično. Zlostavljanje je trajalo od februara 2019. do februara 2020. godine. Kako se navodi u optužnici, Dragan B. je više puta imao seksualne odnose sa djevojčicama u svojoj, ali i njihovoj kući, a ponekad čak i u vrijeme dok je majka žrtava bila u drugoj prostoriji.

Sudski proces je u dva navrata ponovljen. Dragan B. je prvobitno bio osuđen na 19 godina zatvora, ali je presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske.

Tada se kao žrtva seksualnog zlostavljanja pominjala četvrta, najmlađa sestra, koja je 2013. godište. Po ukidanju presude tužilaštvo je odustalo od gonjenja Dragana B. za tu žrtvu, a razlog je bio to što ona istražiocima i psiholozima nije mogla dati informacije o krivičnom djelu.

Nakon ponovljenog suđenja Dragan B. je osuđen na 17 godina zatvora, ali je i tu presudu ukinuo Vrhovni sud RS. Razlog je bio nepotpuno i pogrešno utvrđeno činjenično stanje. To se, prije svega, odnosilo na razliku u zrelosti između žrtava i optuženog, za koga je vještačenjem utvrđeno da ima veoma nizak koeficijent inteligencije – ravan djetetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *